Ochrona pomieszczeń gospodarczych przed zabrudzeniami i bakteriami - Magazyn Kaszuby
Ochrona pomieszczeń gospodarczych przed zabrudzeniami i bakteriami 2

Ochrona pomieszczeń gospodarczych przed zabrudzeniami i bakteriami

Zachowanie wysokiego poziomu czystości jest istotnym aspektem w wielu dziedzinach handlu czy hodowli. Obiekty takie jak hale czy chlewnie narażone są na stałe przenoszenie zarazków na podeszwach butów, kołach maszyn czy kopytach zwierząt. W miejscach gdzie produkowana jest żywność bądź znajdują się zwierzęta konieczne jest zachowanie porządku, aby uniknąć chorób czy bakterii. Osiągnięcie oczekiwanego efektu nie zawsze jest takie łatwe jak mogłoby się wydawać. Na szczęście istnieje świetne rozwiązanie, dzięki któremu przy niewielkim wkładzie pracy możliwe jest ograniczenie brudu i zarazków. Są to maty dezynfekcyjne, które sprawdzają się wszędzie, nawet w obiektach poddawanych częstej eksploatacji. Mata dezynfekcyjna służy przede wszystkim do tego, aby w jak największym stopniu zminimalizować ilość wnoszonych bakterii do obiektów produkcyjnych czy inwentarskich. Osiągnięcie takiego rezultatu jest możliwe tylko przy poprawnym jej stosowaniu. Niezbędne jest umieszczenie maty przed wejściem, aby nie było możliwe jej ominięcie. Maty dezynfekcyjne do chlewni powinny być także napełniane specjalnym płynem dezynfekcyjnym. Tylko wówczas ma się pewność, że spełniają wszystkie wymogi i normy weterynaryjne.

[materiał zewnętrzny]

Mata dezynfekcyjna spełniająca wszystkie normy weterynaryjne – jak ją wybrać?

Maty dezynfekcyjne charakteryzują się tak dużą skutecznością przede wszystkim z racji swojej budowy. Trzywarstwowe połączenie sprawia, że nie ma mowy o jakiejkolwiek nieefektywności. Pierwsza część opiera się na syntetycznym materiale, który ma właściwości higroskopijne. Pozwala to na swobodne przepływanie preparatu. Tworzywo charakteryzuje się ogromną wytrzymałością na zniszczenia, co jest bardzo istotne w przypadku częstego użytkowania. Górna warstwa pełni również rolę wycieraczki usuwając z podeszwy czy kopyt wszystkie niechciane patogeny. Kolejną częścią z jakiej składa się mata dezynfekcyjna jest warstwa chłonna. Jej głównym zadaniem jest chłonięcie nadmiaru wody. Zwieńczeniem całej budowy jest wodoodporna warstwa znajdująca się na samym dole. Mata dezynfekcyjna do chlewni posiada zamek błyskawiczny, dzięki któremu łatwo jest przeprowadzić zabiegi pielęgnacji czy czyszczenia. Decydując się na zakup produktu tego typu należy skoncentrować się przede wszystkim na wysokiej jakości wykonania. Jest to gwarancja długiego i bezproblemowego użytkowania, a także pełnej ochrony i bezpieczeństwa. Całkowita skuteczność osiągana jest w przypadku posiadania mat przy każdym wejściu do budynku.

 

To również cię zainteresuje...

Najnowsze Artykuły